Katarzyna

Kenttäpainotteinen, tavoitetaso 9: CIC3

Syntynyt12.11.2014 (11v, 28.10.2015)VH-tunnusVH15-066-0023
RotubrandenburgSukupuolitamma
VäriruunikkoSäkäkorkeus163cm
TasoCIC 3 ko; Vaativa B re; 125cm me; 120cmPainoituskenttäratsastus
OmistajaCatia (VRL-00801)KasvattajaKäti Simon
Saavutuksetei saavutuksia
Kuva © Spiderwick
this is a virtual horse - tämä on virtuaalihevonen

Kata on luonteeltaan tasainen ja varma. Se on ehdoton ykkösvalinta maastoon ja luotettavuutensa vuoksi myös ensiluokkainen kenttähevonen isommille areenoille. Tamma on hoitotoimissa kiltti, mutta kengittäessä toimituksen kestäessä se saattaa alkaa hermoilemaan ja vaatii lahjontaa ja aikaa, että hommasta selvitään kunnialla. Perusluonteeltaan Kata on energinen ja touhukas, eikä sovellu sen vuoksi ihan vasta-alkajalle hoitaessakaan. Sillä on kyllä pitkä pinna mitä tulee hoitamiseen tai vaikkapa raspauksiin ja klippaukseen, mutta maastakäsittelyssä sillä on vielä treenattavaa. Tamma on peruskiltti, mutta kehittää mielellään itselleen hoitamisen aikana aktiviteettia, mikäli sen viihtyvyydestä ei ole huolehdittu. Sen kanssa pärjää kuitenkin kuka tahansa huumorintajulla varustettu ja reippaista hevosista pitävä. Taluttaessa Kata on reipas, muttei rimpuile tai tee muutakaan älytöntä.

Ratsuna tamma on osaavamman ratsastajan hevonen. Se vaatii myös ratsain jatkuvaa älyllistä tekemistä alkukäynnistä saakka, koska tylsistyessään se osaa järjestää melkoisen show:n, johon yleensä kuuluu vähintään pukittelua. Työhön keskittyessään tamma on miellyttävä, kevyt ja herkkä ratsastaa, se on nöyrä ja haluaa aina tehdä parhaansa lajista välittämättä. Kouluratsuna sen parhaita puolia ovat tuo herkkyys, toimivuus pienillä avuilla ja nöyryys. Tamma voi hermostua ristiriitaisista avuista, jonka vuoksi se ei myöskään soveltuisi aloittelijalle ratsuksi. Se osaa myös testata ratsastajaa noiden pukkien lisäksi peruuttelemalla tai jumittamalla paikallaan. Se tekee kotona ja kisaradalla vaaditut asiat mukisematta, kun pääsee samalle aaltopituudelle ja peilaa kaiken ratsastajan selässä tekemän suoritukseen, joka on erittäin hyvä ratsastajan oppimista ajatellen.

Esteillä Kata on vauhdikas, mutta ei ryöstä tai possuile muutenkaan. Katan kanssa saa olla etenkin uusintaradalla tarkkana teiden suhteen, koska se oikoo mielellään mutkat suoriksi, joka kostautuu seuraavalle esteelle tullessa huonona tienä. Ollessaan eri mieltä asioista (tyypillisenä tammana) Kata voi protestiksi viskoa päätään tai pukittaa. Maastossa ja maastoesteillä Kata on reipas ja rohkea. Maastossa ja kisapaikoilla tamma voi pelätä hieman lastenrattaita, mutta yleensä tästäkin ongelmasta on yli päästy. Maastoillessa tamma on myös hieman luotettavampi ns. pukkivarmuutensa kanssa ja todella harvoin pukittelee reippaammassakaan laukkarupeamassa. Kisapaikoilla Kata ei oikein malta pysyä hoitamisen ajan paikallaan, joten sille kannattaa varata karsinapaikka.

© Jannica

Sukulaiset

isä: Schnaps evm
brdbg, 168cm, prt
ii: Zechen evm
brdbg, 170cm, rt
iii: Der Blaue Engel evm
brdbg, 169cm, prt
iie: Ingeborg evm
brdbg, 164cm, prt
ie: Hetha evm
brdbg, 168cm, m
iei: Corbinian evm
brdbg, 172cm, rn
iee: Corina evm
brdbg, 166cm, prn
emä: Mythologie evm
brdbg, 162cm, rn
ei: Spieler Threat evm
brdbg, 170cm, rt
eii: Shelf Mühle evm
brdbg, 174cm, m
eie: Eleonore evm
brdbg, 166cm, mrn
ee: Dorothea evm
brdbg, 170cm, m
eei: Ekkehardt evm
brdbg, 170cm, prn
eee: Hannelore evm
brdbg, 165cm, km

Jälkeläiset

01. brdbg-o. Archimedes Spider, synt. 04.05.2015, isä Apocalypse

Kilpailukalenteri

Ominaisuuspisteet ja kilpailutasot
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 1657.50
Nopeus ja kestävyys 1425.34
Kuuliaisuus ja luonne 0.00
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 0.00
Kenttäratsastus 3082.84 tasolla 7 / 6

Hevonen kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa painoituslajissaan aina maximitasolleen asti. Tämän jälkeen se siirtyy pelkästään jalostuskäyttöön.

Valmennukset ja Päiväkirjamerkinnät

00.00.0000 - Valmennus, missä?
Proin augue quam, interdum ac laoreet non, faucibus a risus. Nullam vulputate turpis id nibh aliquet at tincidunt nulla viverra. Suspendisse scelerisque venenatis nunc, aliquet accumsan nibh suscipit at. Sed quis lectus non mi sagittis ornare eu nec velit. Duis et justo tortor. In eleifend, dolor non lobortis ultrices, odio sem blandit sem, quis elementum dolor massa vitae diam. Suspendisse non eros vitae odio placerat convallis. Proin porttitor tortor faucibus metus sagittis vitae adipiscing arcu sodales.


All rights reserved © Spiderwick 2016
kuvat © CC-BY-2.0
this is a virtual stable | tämä on virtuaalitalli