Pyökkipolku

Aprilscherz Lee

KRJ-II, KTK-II, Champion

iso hevosen kuva
hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva
© Benny de Ruiter Stables, lupa
Virallinen nimi Aprilscherz Lee "Aava" Rotu Hannoverinhevonen
Sukupuoli Tamma Syntymäpäivä 05.05.2021
Väri, säkäkorkeus Tummanruunikko (AA / EE), 168cm Rekisterinumero VH22-011-0004
Koulutustaso Grand Prix Painotuslaji Kouluratsastus
Kasvattaja Lobrede Omistaja Veera R. (VRL-10735)
Katso ikääntyminen

Luonne

Kengittäjä, tuo Aavan ehdoton arkkivihollinen. Muutoin niin fiksu, hyvin käsiteltävä hannover ei jostain syystä ole koskaan oppinut luottamaan kengittäjään, joten tamma joudutaan ikävä kyllä rauhoittamaan kengitykseen joka ikinen kerta. Minkään muun asian kanssa Aava ei edes irvistele (saati pure, potki ja ties mitä kengityksen aikana pahimmillaan on näkynyt), vaikka sen korvia koettaisi pistää rusetille tai vuositarkastuksen taivutuskoe tehtäisiin turhan ronskein ottein.

Raspaukset, klippaukset, arkiset hoitotoimet sekä varustaminen, mahdolliset lääkitsemiset – kaikki käy. Aavan käyttäytyy moitteettomasti, on rauhallinen sekä sopivan hereillä, kiinnostunut ympäristöstään sekä kanssaan puuhaavasta ihmisestä. Kengitystä lukuun ottamatta ihan aloittelijatkin voivat käsitellä Aavaa, niin hyväluontoinen sekä kaikissa tilanteissa fiksu ja hienokäytöksinen hevonen se on. Ilmeisesti ei ole ihan niin justiinsa, vaikka harja olisi vähän kovanpuoleinen tai kuolaimet kylmät.

Ratsastajastaan, tai ainakin ratsastajansa kehonhallinnasta sekä avuista, tamma kyllä on tarkka. Pyyhe lentää kehään hyvin nopeasti, ellei satulassa istu asiansa osaava, keskittyvä ihminen. Osaavakin ratsastaja, joka unohtuu vain matkustamaan, turhauttaa Aavaa valtavasti.

Aava turhautuu myös (omasta mielestään) liiallisista toistoista, samaten kaavamaisuudesta. Vaihtelu virkistää, kouluohjelmaa kannattaa välillä vaihtaa eikä samaa asiaa sovi hinkata turhan pitkään, tai saa hinkata aivan keskenään. Turhautuessaan ruunikko painuu helposti turhan matalaan muotoon, puree kuolainta sekä puskee lapa edelle juuri siihen suuntaan kuin sattuu haluamaan. Tammamaisia oikkuja näkyy muutenkin, taivutus muuttuu helposti banaanimutkaksi ja siirtymiset töksähtäviksi loikiksi, mikäli ratsastajan avuissa on vähänkään sanomista (muttei aivan niin paljoa, että tamma lopettaisi työskentelyn kokonaan). Aava on myös hyvin tarkka ja täsmällinen, herkkä ja reaktiivinen, jopa vähän kuumuva, ylpeä sekä kovapäinen eikä järin nöyrä – ei missään nimessä helppo ratsastettava!

Kaiken mennessä nappiin hannoverin kapasiteetti sekä liikkeet pääsevät oikeuksiinsa, samaten näyttävyys sekä esiintymisrakkaus. Erityisesti lisäyksissä sekä sarjavaihdoissa loistava tamma liikkuu koko kropallaan, kantaa itsensä kauniisti ja on tasavahva molempiin kierroksiin, jokaisessa askellajissa.

Kisamatkat sujuvat kuten arkikin; Aava on hyvä käsitellä (tosin jos kisapäivälle sattuu irtokenkätilanne, se meinaa startin perumista) ja kuljettaa, sekä yhtäläisen tarkka ratsastajan touhuista kuten on kotonakin. Kisatunnelma sekä suoritusta seuraava yleisö miellyttävät Aavaa kovasti, se varmasti kehräisi mielihyväänsä, jos olisi kissa!
© Lissu T.

Suku

i. Adagietto von Lark
rhld, 167cm, trn
ii. Arpeggio von Lark
KTK-III, KRJ-III
rhld, 169cm, m
iii. Aráta
KTK-II, KRJ-II
rhld, 163cm, m
iie. VIR MVA Ch Carpathia
VSN Ch, KTK-I
trak, 168cm, trn
ie. Syrianix von Lark
KTK-III
rhld, 162cm, trn
iei. VIR MVA Ch Kieferhof Severin
KTK-I, KRJ-I
rhld, 168cm, prt
iee. Ch Kleine Sternschnuppe
KTK-II, VSN Ch, KRJ-II, YLA3
rhld, 157cm, rn
e. Glückskraut Grey
hann, 167cm, prn
ei. Heidseck Garibaldi
KTK-II
hann, 172cm, m
eii. Grandgester
hann, 176cm, m
eie. VIR MVA Ch Wannabeat Werth
KTK-I, KV-III
hann, 171cm, rn
ee. Mulberry v. Helmwald
KTK-II
hann, 168cm, prt
eei. Mauritz 'H
KRJ-I, KTK-II, KV-II
hann, 176cm, rt
eee. Prada II
KRJ-I, KTK-II, YLA2, HANN-II
hann, 167cm, trn

Isälinja: Adagietto von Lark - Arpeggio von Lark - Aráta (3)
Emälinja: Glückskraut Grey - Mulberry v. Helmwald - Prada II (3)

Jälkeläiset

14.12.2022 - tamma Tirith Maulbeere - (i. Hukkapuron Morrison)
16.09.2023 - tamma Pyökin Madness - (i. Viisikon Rage)
12.01.2024 - tamma Urania Lind - (i. Tullio Lind)

Kilpailukalenteri

Klikkaa auki

Päiväkirja

Klikkaa auki