Tervetuloa!

virtuaalitalli - virtual stable

Mustasuo sai alkunsa 2015 syksyllä, kun päätin, että suomenhevosten ja shetlanninponien oli aika muuttaa muualle Bellgrovesta. Näin ollen pakattiin hevoset autoihin kamoineen ja lähdettiin koko poppoolla kohti virtuaalista Kuusamoa! 
Mustasuo on siis suomenhevosia ja shetlanninponeja kasvattava talli, jossa myös hoitajat ovat suuressa roolissa. Tallin on tarkoitus olla lämminhenkinen kohtaamispaikka, missä on mukava viettää aikaa puuhaten hevosten kanssa. Tallin hevoset ovat jokainen kisakäytössä, mutta sehän ei estä pitkiä maastoretkiä Kuusamon monipuolisiin maastoihin tai vaikka ihan vain koulutuuppaukseen kotikentälle.

Mustasuolla hevosia ei kääritä pumpuliin, vaan ne saavat viettää päivät ulkona ja keleistä riippuen myös yötkin. Kovilla pakkasilla hevosilla on lyhennetty tarhausaika ihan vain sen takia, että talli pysyy paremmin lämpinänä ja vesiputket eivät jäädy. 
Tallin tiluksista pyritään pitämään erinomaista huolta, jotta jokaisella on turvallinen ja hyvä ympäristö harrastaa. Talvisin piha, sekä kulkureitit hiekoitetaan ja pihavalot sytytellään, jottei kenenkään tarvitse luistella luiden katkomisen pelossa pimeässä.
Kentälle, sekä hevosten tarhoihin on tehty kunnon salaojitus ja pohjatyöt, jottei ne olisi mutaisia ja hevosetkin on mukavampi hakea tarhasta, kun et kahlaa polvia myöten mudassa ja toki onhan se mielekkäämpää hoitaa melkein mudatonta hevosta. Talvisin kenttä aurataan säännöllisin väliajoin, mutta toki hetken aikaa se on hieman huonossa kunnossa sen jäätyessä syksyllä ja sulaessa keväällä. Tällöin on suositeltavaa pysytella maneesissa tai lähteä vaikka maastoon kaveriporukalla.

Hieman toiminnasta

Kuten ylempänä mainittiin, on hoitajatkin tällä tallilla suuressa roolissa. Hevosillemme otetaan siis joka ikiselle hoitaja, jolloin hoitajan vastuulla on hevosen yleisestä hyvinvoinnista huolehtiminen, sekä hevoselle tarpeellisen liikunnan tarjoaminen omina hoitopäivinään. Hevoslistauksessa näet minkä tasoinen kyseinen otus on ja tarkemmin hevosen omiin sivuihin tutustumalla voit lukea sen luonnekuvauksen, jonka avulla on helpompi päättää olisiko siinä juuri sinulle sopiva hoitohevonen!
Hoitajat eivät toki ole Mustasuon ainut toimintamuoto, vaan pyrimme järjestämään myös muunlaista toimintaa ja tapahtumaa aktiivisesti. Tapahtumat käsittävät siis esimerkiksi kisat, joita pyritään järjestämään vähintään kerran kuukauteen. 

Kolmantena toimintamuotona on kasvatus, joka taidettiin sekin mainita ylempänä. Varsoja pyritään saamaan maailmalle tasaisin väliajoin, mutta kuitenkin niin, että niille jokaiselle löydetään koti, jossa niistä välitetään ja niiden kanssa harrastetaan. Kasvateissa tähtäämme terveyteen, rodunomaisuuteen ja jokaisen varsan tulisi sopia omaan käyttötarkoitukseensa erinomaisesti. 
Varsoja käsitellään pienestä asti päivittäin ja niitä pyritään totuttamaan elämän ihmeellisiin aisoihin, kuten erilaisiin moottorivempaimiin (autot, traktorit, kelkat yms), sekä erilaisissa tapahtumissa toimimiseen. Tällöin kasvateillamme on hyvät lähtökohdat elämään uuden omistajan kanssa.

Pidemmittä puheitta, tervetuloa Mustasuolle!
Toivottaa Jaana K. (VRL-03669, @)