Pähkinälaakso

Lämpimästi tervetuloa!

Pähkinälaakson ratsutila oli ihkaensimmäisen perustamani virtuaalitallin nimi. Olimme juuri käsitelleet historian tunnilla 12. elokuuta 1323 solmittua Pähkinäsaaren rauhaa, josta Pähkinälaakson ratsutilakin sitten lopulta muotoutui. Tallissa kasvatettiin sen elinaikana huimat kaksi kasvattia, yksi suomenhevonen ja yksi suomalainen puoliverinen. Jossain vaiheessa Pähkinälaakso toimi myyntitallina, jolloin eteenpäin lähti suomenhevosori Hukkaajan Poika. Muistan kuinka olin ylpeä tästä kolmikosta! Se oli vasta virtuaalihevosten maailmaan löytäneelle 12-vuotiaalle hevostytölle iso juttu, mutta nykyään en voi muuta sanoa, kuin että oi kun sitä olisikin tiennyt mitä on vielä tulossa.

Nykyään, melkein kaksi vuotta myöhemmin, Pähkinälaakson itselleni rakas muisto herätetään henkiin. Samalla kun kaikki muuttuu uudeksi, muistutan itselleni, mistä tämä kaikki lähti. Nykyään emme toimi myyntitallina tai kasvata suomalaisia puoliverisiä, mutta suomenhevoset säilyvät. Jatkamme suomenhevosten jalostusta, kuten kaksi vuotta takaperin, mutta entistä suuremmalla kokemuksella ja tietämyksellä. Pähkinälaaksossa tahdon palata siihen rentouteen ja hupiin, mitä tämä harrastus toi tullessaan alkuaikoinaan. Emme siis tavoittele kuuta taivaalta. Elämme rauhallista elämää upeiden kansallishevostemme kanssa nautiskellen ja nostalgisoiden.

Tallin omistavat ruotsalaissyntyiset veljekset Svante ja Hampus. Kahden vuoden ikäerolla höystetyt veljekset päätyivät Suomeen aluksi vain matkailuaikeissa, mutta molemmat tykästyivät maahan ja vierähti puolisen vuotta, kun veljekset olivat jälleen Suomessa, mutta nyt heillä oli oma tontti jossakin Suomen perukoilla keskellä metsää. Miksi sitten suomenhevoset? Jos kaksikolta kysyisi molemmat vain hieroisivat virnistäen päitään ja kohauttaisivat olkiaan. Ei kenelläkään ole mitään tietoa, että miksi juuri suomenhevoset. Ne vain kolahtivat Hampukseen ja Svanteen, tiedä sitten oliko syy se hyvin klassinen luonne; rehellinen, helposti käsiteltävä, tottelevainen ja työmotivoitunut. Oli miten oli, tässä sitä ollaan; rahat, sydän ja intohimo yhdessä isossa sopassa.Tallipäiväkirja

Svante & Hampus Ahrné

VRL-14657 - knipse.virtuaali@gmail.com


Suosittelemme

Jeili
Hiivurin Suomenhevoset
Haltiasalo
Myrskylä
Riimin suomenhevoset
Reposaari
Kaihovaara
Helmiahon Suomenhevoset
Ruskavaara
Runoratsut
Syyn Kartano
Kuuralehto
Räiskyvän suomenhevoset
Pöystilä
Tiiron ratsutalli
Sotamaalaus
Valokylän Talli
Vaalama
Viisikko
Susiraja
Ristikallion Suomenhevoset
Hornanhovi
Turmeltaja
Tuulenpesän Kartano
Haavelaakso
Viljalehto
Teilikorpi
Kadon Kartano
Vanima
Kuusinevan Kartano
Routaruusu
Vuorna
Kärmeniemi
Tuuliajon hevostila
Vappulan Kartano
Koistilan Suomenhevoset
Kalman Suomenratsut
Kahmon suomenhevoset
Kievarinkuja
Lorun Suomenratsut
virtuaalitalli | virtuaalihevonen
Tekijänoikeudet