Kuva © Vapaasti by AK

Rosegarden's Midnight Sun

Kutsumanimi Miki
Rotu, sukupuoli Suomalainen ratsuponi 89.6484375%, ori
Säkäkorkeus, väri Kasvaa, ruunivoikko
Syntymäaika, -paikka 22.01.2020, Suomi
Kasvattaja Rósgarður
Omistaja Elina Uusi-Kokko, VRL-14657
Rekisterinumero VH20-000-0000
Kotitalli Storywoods
Päiväkirja Mikin päiväkirjan löydät täältä

Ikääntyminen

1-vuotias - 22.01.2021
2-vuotias - 22.01.2022
3-vuotias - 22.01.2023
4-vuotias - 22.01.2024
5-vuotias - 22.01.2025
6-vuotias - 22.01.2026
7-vuotias - 22.01.2027
8-vuotias - 22.01.2028
9-vuotias - 22.01.2029
10-vuotias - 22.01.2030
11-vuotias - 22.01.2031
12-vuotias - 22.01.2032
13-vuotias - 22.01.2033
14-vuotias - 22.01.2034
15-vuotias - 22.01.2035
16-vuotias - 22.01.2036
17-vuotias - 22.01.2037
18-vuotias - 22.01.2038
19-vuotias - 22.01.2039
20-vuotias - 22.01.2040
21-vuotias - 22.01.2041
22-vuotias - 22.01.2042
23-vuotias - 22.01.2043
24-vuotias - 22.01.2044
25-vuotias - 22.01.2045

Historiikki

Miki oli tilausvarsa suoraan Vaara-Suomen ryteiköstä, Aittajärveläiseltä tilalta nimeltä Rósgarður. Tila oli minulle jo ennestään tuttu, koska olin itse kotoisin Kainuun lounaisosista, joten itselleni oli hyvin selvää hankkia varsa kyseisestä osoitteesta, kun hevosen hankinta kävi ajankohtaiseksi. Tallin omistajalla Kristiinalla olikin tarjota minulle monen monta toinen toistaan ihanempaa yhdistelmää, joista lopulta päädyin hurmaavaan valintaan Rosegarden’s Nightingale x Pikkupellon Morning Glory. Mikin emän Ninjan tiineyttäminen olikin helpommin sanottu kuin tehty, mutta lopulta onnisti ja sain jäädä odottelemaan vuoden 2020 alkupuolta varsan kuvat silmissäni. Totta kai olisi ollut ihanaa saada jokin erikoinen väri varsalle, vanhemmat kun olivat toinen kirjava ja toinen voikonpäistärikkö. Lopulta odotus palkittiin ja Ninja pyöräytti oljille tomeran ruunivoikon orivarsan.

Mikin viralliseksi syntymäajaksi kirjattiin 22.01.2020 kello 20.20 ja kun varsa oltiin saatettu ehjänä ja terveenä maailmaan, oli aiheellista alkaa etsimään pienelle poninpallerolle sopivaa tallipaikkaa. Olin tuolloin itse juuri muuttanut Etelä-Pohjanmaan itäosiin ja löysin kuin löysinkin aivan läheltä juuri sopivan tallin varsalle ja itselleni. Heinäkuun puolen välin jälkeen, varsan ollessa miltei seitsemän kuukauden ikäinen, hain ruunivoikon komistuksen luokseni Etelä-Pohjanmaalle uuteen kotitalliinsa Storywoodsiin.

Luonnekuvaus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

Sukutaulu

Midnight Sunin suvussa esiintyy niin suomalaisia ratsuponeja, saksalaisia ratsuponeja, ruotsalaisia ratsuponeja, laikukkaita lewitzereitä, näyttäviä arabialaisia täysiverisiä, pörröisiä newforestinponeja kuin pieniä welsh mountaineja. Sukua on virtuaalimaailmassa kaiken kaikkiaan 4 polvea, jotka vievät parhaimmillaan vuoteen 2006 ja tuoreimmillaan vuoteen 2018. Miki on perinyt erityisesti isänemänemänsä Lumivuon Rianin ja isänemänemänemänsä Lara Croft SWEn ulkonäköä.

Miki on 4-polvinen / näytä koko suku
i. Rosegarden’s Nightingale
srp 79.296875%, 145cm, tummanruunikko tobiano
polveutuminen tarkistettu
ii. Clausholms Bulbasaur
lew, 144cm, mustantobiano
ERJ-III, PP MVA
iii. Clausholms Time Lord
iie. Derian Pink Panther
ie. Lumivuon Ringelen
srp 58.59375%, 145cm, ruunikko tobiano
polveutuminen tarkistettu
iei. Nurias Cubistic
iee. Lumivuon Rian
e. Pikkupellon Morning Glory
wA, 119cm, voikonpäistärikkö
ei. Vinhan Sirius
wA, 116cm, voikonpäistärikönkimo
NWA-E, KTK-III, FC, VWY-II, VWY-C
eii. KW Wilmer
eie. Goleubryd Seren
ee. Maribel Dael
wA, 121cm, voikko
NWA-E, KTK-I, SG, VWY-C
eei. Dawnstorm Dael
eee. Pencalow Matilda

i. Rosegarden’s Nightingale, eli tutummin Tiuhti oli ehdoton valinta Mikin isäksi. Upea tummanruunikko tobiano lähes, hevoskokoinen 145cm korkea ratsuponiori oli kilpaillut vakuuttavasti este- ja kenttäkilpailuissa sekä käynyt myös näyttelykehässä esittäytymässä. Vaikka orin meriittilista oli isävalintaa tehdessä vielä lyhyt, niin luonne oli se mikä kyseisessä orissa kolahti. Vauhdikas ja ketterä, mutta taitava poni pursui energiaa ja sai hymyn korviin saakka jokaiselle katsojalle. Ori jätti maailmaan 4 komeaa Rósgarðurdin kasvattivarsaa, joista jokainen edusti rodultaan suomalaista ratsuponia.

ii. Clausholms Bulbasaur oli komea, ylväs ja ryhdikäs näky. Lewitser oli rodulleen tyypillisesti näyttävä mustantobiano ja 144cm korkea. Pasille kertyi komeat näytöt niin perinteisten ratsastuslajien ja näyttelyiden osalta, kuin myös historiallisen ratsastuksen lajeissa ja kävipä herra nappaamassa itselleen myös esteratsastusjaoksen laatuarvosteluista itselleen kolmannen palkinnon. Luonteeltaan lewitzer oli nokkela ja vauhdikas tapaus, joka ei jääyt koskaan neuvottomaksi ja keksi varmasti joka päivä hoitajilleen uudet metkut. Pasi siirtyi lopulta kisaeläkkeelle Hopiavuoreen.

iii. Clausholms Time Lord oli yleispainotteinen 146cm korkea mustankirjava lewitzer, joka jätti jälkeensä 5 toistaan upeampaa varsaa. Ori oli yksi Gestüt Clausholmin kasvateista ja asui koko ikänsä kyseisellä tallilla kilpa- ja jalostusponin virkaa toimittaen. Time lord ehti kilpailla joitakin sijoja niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksenkin parissa, kunnes ori laukkasi vihreämmille laitumille vuoden 2017 toukokuussa.

iie. Derian Pink Panther oli yksi Derianin lewitzer -kasvateista, joka peri isänsä kauniin ruunikonkirjavan värityksen ja kasvoi lopulta 146cm korkeaksi hyvin tyypilliseksi lewitzeriksi. Tamma muutti lopulta Gestüt Clausholmin tiluksille kilpailu- ja jalostuskäyttöön. Pink Panther jätti jälkeensä vain yhden jälkeläisen ja kilpaili yleispainotteisena ponina niin koulu-, este- kuin kenttäradoillakin. Tamman nimi periytyi myöhemmin tämän vuonna 2020 syntyneelle pojanpojantyttärelle.

ie. Lumivuon Ringelen, eli tuttavien kesken Riina oli reaktiivinen ja päättäväinen ratsuponitamma, joka syntyi suomessa Lumivuon tiluksilla ja näin ollen rekisteröitiin suomalaiseksi ratsuponiksi 58.59375% poniprosentilla. Riina oli taitava, vaikkakin ajoittain haastavaksi heittäytyväinen ruuunikonkirjava ponitamma, jolta säkää löytyi mittausten mukaan 145cm. Tamma varsoi elämänsä aikana kaksi ratsuponioria reilun vuoden ikäerolla ja kilpaili porrastetusti kenttäratsastuksessa kiitettävällä menestyksellä.

iei. Nurias Cubistic aka Tico oli taitava CIC2 tason kenttäponi, joka kilpaili kyseisssä lajissa varsin vaikuttavasti, kuten myös esteratsastuksen puolella. Punaruunikonkirjava saksalainen ratsuponi muutti synnyintalliltaan Nurias Ponnystuterista Suomeen Lumivuon tiluksille kilpailemaan ja jättipä tuo maailman ihailtavaksi myös kaksi ponitammavarsaa. Jo lähes hevoskokoinen 148cm korkea ori oli luonteeltaan aikamoinen oman elämänsä kingi, jota eivät muut ponit ihan noin vain komennelleetkaan.

iee. Lumivuon Rian oli omapäinen ja oikukas ruunivoikko suomalainen ratsuponi, joka herkkyydestään huolimatta kilpaili upeasti niin kenttä-, kuin maastoesteratsastuksenkin parissa. Tamma oli varustettu vahvalla 92.1875% poniprosentilla ja 144cm korkea Rian jätti jälkeensä kaksi kenttäratsastukseen erikoistunutta ponitammaa.


e. Pikkupellon Morning Glory oli mitä hurmaavin welsh A -sektiota edustanut voikonpäistärikkö tamma. Tutummin Ninjaksi kutsuttu huiman 119cm säkäkorkeuden saavuttanut poni oli luonteeltaan silkaa kultaa, kiltti kuin mikä ja osaavammalle ratsastajalle potentiaalinen ja monipuolinen. Ninjan luonteen toivottiin tasapainottavan hieman Mikin isän vauhdikkuutta, muttei liikaa. Ninja kilpaili todella ansioituneesti erityisesti kenttäratsastuksen saralla, mutta myös este- ja kouluratsastuksessa. Tamma varsoi 2 hurmaavaa ruunivoikon sävyistä ratsuponivarsaa samasta isästä.

ei. Vinhan Sirius, tai leikkisämmin Sipukka oli suloinen welsh mountain, jonka naaman olisi voinut rutistaa kasaan, sen verran söpö tapaus voikonpäistärikönkimo poniori oli. Säkäkorkeutta pienikokoiselle ratsulle kertyi kaiken kaikkiaan 116cm, mutta silti ori vakuutti niin este- kuin koulukentilläkin. Sirius oli kiistatta sukunsa yksiä palkituimpia yksilöitä käytyään palkintokorokkeella niin nuorten welshponien arvioinnissa, ponikantakirjassa, ratsuhevosten laatuarvostelussa, virtuaalisessa welshponien laatuarvostelussa kuin jalostusarvostelussakin. Ansioitunut ja suloinen poniori jätti jälkeensä kaiken kaikkiaan 4 vähintäänkin yhtä suloista jälkeläistä.

eii. KW Wilmer

Kuvagalleria

Kuvat © Vapaasti by AK

Hoitaminen

Hoito-ohjeet Ruokinta

Varusteet © Equestrian PRO, Varustekartano, Varusteponi & Hemsbury Saddlery
Rehut © Stjärnesands Hästeri

Ulkoasu © Pilvimarja 2013 / Heidi, taustakuva © Joel Klein / Subtle patterns

Perustiedot - Ikääntyminen - Historiikki - Luonnekuvaus - Sukutaulu - Kuvagalleria - Hoitaminen - Päiväkirja