Kittycat

Estepainotteinen, tavoitetaso 10: 160cm

Syntynyt06.11.2011 (11v, 28.10.2015)VH-tunnusVH12-011-0286
RotuHannoverSukupuolitamma
VäriruunikkoSäkäkorkeus173cm
Taso160cmPainoitusesteratsastus
OmistajaCatia (VRL-00801)Ex-omistajaTuontikeskus Alegre
Saavutuksetei saavutuksia
Kuva © ransu.kuvat.fi
this is a virtual horse - tämä on virtuaalihevonen

Kitty on perusluonteeltaan hyvin helppo tamma hoidettaessa ja käsitellessä ja soveltuu hoitohepaksi myös päättäväiselle aloittelijalle. Se seisoo kaikissa toimenpiteissä ja perushoidossa kiltisti paikallaan niin karsinassa kuin käytävällä, eikä sitä tarvitse sitoa kiinni varustamisenkaan ajaksi. Kavioita puhdistaessa tamma on rauhallinen, mutta kengittäessä haluaa vähän lintsata eikä jaksaisi pitää jalkaa ylhäällä itse, vaan nojailee mieluusti kengittäjään koko painollaan. Kyllä tamma sen lopettaa, kun komentaa. Varustaessa Kitty on helppo, eikä kiukuttele kiimassakaan ollessa vyön kiristämisestä. Suitset saa hyvin kiinni ja myös taluttaessa Kitty on rauhallinen, enemmänkin sellainen perässä tuleva malli. Aloittelijan on kuitenkin syytä olla tamman kanssa tarkkana taluttaessa, koska se tykkää joskus tuuppia edellä menevää takapuolesta, eikä se ole soveliasta, mikäli etummaisena jonossa kulkeva kaveri onkin potkijatyyppiä.

Tarhassa ja laitumella tamma tulee toimeen kenen kanssa tahansa ja sen voi tarhata myös nuorten hevosen kanssa. Sukupuolella ei myöskään ole väliä, sekä ruunat että tammat kelpuutetaan porukkaan, eikä koollakaan ole merkitystä. Kitty antaa myös laitumelta hyvin kiinni, joten se laiduntaa myös valmennuskaudella joka kesä. Tamma tykkää todella paljon uimisesta, joka tietenkin kuuluu myöskin kesän ohjelmaan. Pesuista, klippaamisesta ja muustakaan härdellistä ei tamma välitä, vaan ottaa tyynesti vastaan sen mitä annetaan. Myös päivittäiset tarhaamiset loimituksineen ja suojituksineen onnistuvat talvikaudella helposti tamman kanssa, eikä se joudu paniikkiin, vaikka jäisi hetkiseksi yksinään ulos.

Ratsuna tamma on enemmänkin laiskanpulskea kuin meneväinen. Se kuuntelee pienimmätkin avut hyvin, mutta toisinaan on vähän hitaanlainen, etenkin jos työnteko ei jaksa juuri silloin kiinnostaa. Maastossa Kitty on rauhallinen, eikä turhia hötkyile, joten sen kanssa voi maastoilla myös hyvin yksinään. Se on myös ehdottoman liikennevarma ja sopii mainiosti nuorten tai arkojen hevosten maastokaveriksi niin kotona kuin vieraassakin paikassa. Esteillä Kitty on reippaampi, ovathan ne sen omin laji! Kitty nauttii hyppäämisestä ja tekee yhtä tunnollisesti aloittelijoiden helpot tehtävät kuin isommatkin kilpailuradat. Se on hyppääjänä taitava tekniikaltaan ja tasainen suorittaja, ei niinkään uusintojen salama. Kuitenkin tasaisella ja tarkalla jäljellä se useimmiten sijoittuu häslien joukossa. Kisapaikalla tamma on kuin kotonaan ja se luo rohkeasti sosiaalisia kontakteja niin hevosiin kuin ihmisiinkin. Radalla tamma on rauhallinen, mutta saattaa hieman aremmalla kuskilla kyttäillä erikoisesteitä, jos ollaan uudessa paikassa. Ei se kuitenkaan varsinaisesti mitään tee, jos ratsastaja osaa pysyä topakkana työnteon suhteen ja suunnata epävarmuuden voitoksi.

© Jannica

Sukulaiset

isä: CopyCat evm
hann, 174cm, rn
ii: Copy of Dragon evm
hann, 174cm, trn
iii: Dragonfly evm
hann, 171cm, trn
iie: Lipstick evm
hann, 170cm, rt
ie: Pinkywinkycat evm
hann, 165cm, prt
iei: Wincent II evm
hann, 170cm, rt
iee: Pinknok evm
hann, 168cm, rn
emä: HaloKitty evm
hann, 168cm, rn
ei: Kitty of Future evm
hann, 172cm, rn
eii: Future's Husband evm
hann, 174cm, rn
eie: Kleopatra evm
hann, 166cm, rn
ee: Freelancer evm
hann, 166cm, prt
eei: Save Me evm
hann, 169cm, trn
eee: Freedom evm
hann, 166cm, prt

Jälkeläiset

Kilpailukalenteri

Ominaisuuspisteet ja kilpailutasot
Hyppykapasiteetti ja rohkeus
Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys
Esteratsastus tasolla /

Hevonen kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa painoituslajissaan aina maximitasolleen asti. Tämän jälkeen se siirtyy pelkästään jalostuskäyttöön.

Valmennukset ja Päiväkirjamerkinnät

00.00.0000 - Valmennus, missä?
Proin augue quam, interdum ac laoreet non, faucibus a risus. Nullam vulputate turpis id nibh aliquet at tincidunt nulla viverra. Suspendisse scelerisque venenatis nunc, aliquet accumsan nibh suscipit at. Sed quis lectus non mi sagittis ornare eu nec velit. Duis et justo tortor. In eleifend, dolor non lobortis ultrices, odio sem blandit sem, quis elementum dolor massa vitae diam. Suspendisse non eros vitae odio placerat convallis. Proin porttitor tortor faucibus metus sagittis vitae adipiscing arcu sodales.


All rights reserved © Spiderwick 2016
kuvat © CC-BY-2.0
this is a virtual stable | tämä on virtuaalitalli