Kuvat © Klosterhof Medingen
this is a virtual horse - tämä on virtuaalihevonen

Shall Be My Prince '88

Virallinen nimi: Shall Be My Prince '88, "Prinssinakki" Syntynyt: 05.04.2018 3v 14.06.2018
Rek.nro: VH18-076-0050 Rotu, sukupuoli: Belgianpuoliverinen, ori
Säkäkorkeus: 169cm Väritys: musta
Kasvattaja: Illegitimate Omistaja: Catia (VRL-00801)
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: Grand Prix

Olin jo miettinyt pidemmän aikaa kivan yksityisen hevosen ostamista. Päätin, että sellaisen ostan jos vain vastaan kävelee, oli rotu mikä tahansa. Yksi aamu kahvikupposen äärellä lehteä lukiessani, löysin itseni myytävien hevosten palstalta. Siellä oli mielenkiintoinen ilmoitus myytävistä belgianpuoliverisistä, joka sai minut tarttumaan luuriin ja soittamaan myyjälle. Sovimmekin tapaamisen myöhemmäksi iltapäivästä, minä mennen paikalle perhosia vatsassani. Muistan miettineeni, että onko tämä oikeasti se päivä, kun löydän sen mitä olen harkinnut pidemmän aikaa. Helon näyttäessä minulle myytäviä hevosia, olin aivan varma, että näistäkään ei löydy sitä oikeaa. Lopulta viimeinen ori sulatti sydämeni, musta, kuvankaunis nuori ori, joka katsoi minua suurilla silmillään. Tunsin heti yhteyden välillämme, ja huomasin, että ori tunsi aivan samoin. Tuijotimme siinä hetken toisiamme silmiin, kun sanoin Helolle haluavani tämän. Kauppakirjat kirjoitettuamme, minun ja prinssinakkini yhteinen matka kouluradoille alkoi!

Shall Be My Prince ’88 alias Prinssinakki, on kuvankaunis ori, aivan mahtavalla persoonalla. Prinssinakki on yleisesti hyvä hermoinen ori, joka ei juurikaan välitä mitä ympärillä tapahtuu. Se voi rauhallisesti tutkailla sivusta mitä karsinan tai tarhan ympärillä tapahtuu, mutta ei ota asiaan kantaa. Se viihtyy hyvin omissa oloissaan ja onkin monesti omissa maailmoissaan. Kun se sieltä palaa todellisuuteen, tervehtii se iloisesti ja osoittaa olevansa läsnä ja mukana tekemisessä.

Hoitaessa Prinssinakki viihtyy hyvin paikallaan, joten sen voi huoletta hoitaa ihan karsinassa laittamalla sitä riimunnarulla kiinni. Se monesti tuijottaakin hoitajaa isoilla suurilla silmillään ja tutkii, mitä sille tehdään seuraavaksi. Välillä se voi leikkisästi yrittää hamuta hoitajan taskuja, eikä sitä tarvitse pelästyä, vaikka vähän kovastikin turvallaan tönäisee. Jos ei ole varautunut, sitä voi helposti pyllistää pyllylleen, jonka jälkeen ori ihmetteleekin, että mikäs sinulle tuli. Hoitotoimenpiteet sujuvat rauhallisissa merkeissä, eikä satuloimisessa tai suitsimisessa ole minkäänlaisia ongelmia. Orista huomaakin, että se on varusteiden laiton jälkeen valmis työhön.

Ratsastaessa ori on herkkä, joten se reagoi hyvin pienempiinkin apuihin. Tämän vuoksi olisi hyvä, että oria ratsastaisi kokenut ratsastaja, että sen herkkyys ei olisi haitaksi. Se on myös hyvin eteenpäinpyrkivä, joten selässä on hyvä olla ratsastaja, joka saa sen hallintaan. Kun koulua harjoitetaan, se kuuntelee hyvin ratsastajaansa, ja näyttääkin parhaat puolensa taipuessaan herkemmästäkin pohkeen hipaisusta. Välillä kuitenkin oria selkeästi tympii, kun ei pääse eteenpäin tarpeeksi vauhdilla, silloin on hyvä tehdä ihan vain maastolenkki ja päästää ori irrottelemaan. Kilpailutilanteissa tuntuu, että ori on vielä enemmän muissa maailmoissa ja jännittyneempi kuin ennen. Tämä ei kuitenkaan suoritusta haittaa, sillä tuntuu, että se paineen alla reagoi paljon paremmin käskyihin ja keskittyy tekemiseen, jolloin se suoriutuu paremmin. Tätä mahtavaa kouluratsua ei haittaa matkustus eikä lastaus, ne sujuvat hyvinkin ongelmitta.

i. Shall Be My King '88
bwp, m, 170cm
KTK-II, Ch, Quality
ii. Dartagnan
bwp, trn, 170cm
iii. Darron evm
bwp, m, 171cm
iie. Talisa evm
bwp, trn, 165cm
Quality
ie. Shall Be My Queen
bwp, m, 169cm
iei. King Cophetua evm
bwp, rnkm, 166cm
iee. Lady Of The Lake evm
bwp, km, 165cm
e. Fortunata At
kwpn, rn, 162cm
ei. Maarten
kwpn, rt, 165cm
eii. Marnix evm
kwpn, trt, 168cm
eie. May Be evm
kwpn, rt, 162cm
ee. Fricilla
kwpn, prn, 161cm
eei. Tambourine evm
kwpn, rn, 165cm
eee. Frimadonna evm
kwpn, rt, 159cm
01.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 1/30
05.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 4/30
06.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 3/30
15.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 2/30
16.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 4/30
17.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 4/30
19.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 5/30
27.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 1/30
29.07.2018 KRJ Gestüt Helmwald Grand Prix - 4/30
9kpl

14.06.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Omistaja - Kotiintulo (207 sanaa)
Kauppakirjat Helon kanssa kirjoitettuamme, lastasin orin traileriin, jonka lainasin Helolta, koska en jännitykseltäni huomannut ottaa omaa mukaan. Ori menikin trailerin kyytiin kuin vanha tekijä, josta olimme kasvattajan kanssa molemmat ihmeissämme. Kasvattaja toivottikin meille turvallista matkaa ja minä starttasinkin mersun nokan kohti kotia. Matkaa oli pari tuntia, joten päätin pysähtyä pari kertaa katsomaan onko orilla kaikki hyvin, koska kuitenkin ensimmäistä matkaa olimme yhdessä taittamassa. Ensimmäisellä kerralla kun katsoin traileriin, ori katselikin minua suurilla silmillään kysyäkseen, että mitä sinä touhuat. Toivotin sille kivaa matkaa, kunnes pysähdymme seuraavan kerran. Seuraava pysähdyskerta olikin vähän pidempi, sillä auton rengas tyhjeni yhtäkkiä parkkipaikalle, minun jonottaessa kahvia huoltoasemalla. Ori kuitenkin mutusteli tyytyväisenä heiniä, samalla katsellen aukinaisesta trailerin ovesta kiroamistani ja paasaamistani auton renkaan kanssa. Lopulta rengas oli vaihdettu ja pääsimme jatkamaan matkaa. Loppumatka sujuikin ongelmitta ja pysäköidessä auton tallin pihaan, olin iloinen ja helpottunut. En olisi uskonut, että orin ensimmäinen trailerikyyti menisi näinkin sujuvasti ja sieltä se minulle hirnahtelikin, muistuttaen olevansa edelleen kyydissä. Otin orin ulos trailerista ja kerroin Prinssinakille, että tämä on sinun uusi kotisi ja täältä meidän yhteinen matkamme kouluratsastukentillä voisi alkaa! Ori haistelikin uuden hajuista ilmaa hetken, imaisi ilmaa sieraimiinsa ja hirnahti kovan hirnauksen, kuin vastatakseen minulle, että tätä varten olen tänne syntynyt ja sinut valinnut tekemään kanssani tätä yhteistä matkaa!