Hemgård

Puukkosuukko "Pusu" - virtuaalihevonen

KTK-III


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

  • Suomenhevonen, ori
  • 156cm
  • Syntynyt 24.12.2017, Suomi
  • Rekisterinumero  VH18-018-1079

Kantakirjatilaisuus 20.12.2018

KTK-III

17 + 17 + 16 + 17 = 67p.

KERJ Laatuarvostelu 00.00.2022

ei vielä tulosta

SLA tilaisuus 00.00.2022

ei vielä tulosta

Yleisesti ottaen Pusu on oikein mukava ja suorasukainen hevonen. Sen kanssa ei tarvitse pelätä, että hevonen näkisi pieniä vihreitä miehiä tai keksisi mitään pöljää. Suurin reaktio mikä orista on koskaan saatu irti, kun on tapahtunut jotain yllättävää, on ollut pysähtyminen ja pään nosto. Monenlaista on nähty ja koettu Pusun kanssa, mutta aina sen kanssa on voinut luottavaisin mielin tehdä ja mennä mielensä mukaan. Sen takia myös ori onkin oikein loistava kenttäratsu!

Hoitaessa Pusua ei ole tarvinnut koskaan laittaa kiinni, vaan sen voi hoitaa irti vaikka ulkona. Oria ei kiinnosta lähteä mihinkään ihmisen luota, vaan se viettää aikaa mielellään ihmisen kanssa hoidettavana ja paijattavana. Se myös herkästi väistää ihmistä ja kunnioittaa ihmisen omaa tilaa erinomaisesti.
Kaviot nousevat helposti ja ne saa puhdistettua oikein kivasti. Harjatessa parasta on, kun pyöritellään kumisualla kaulaa. Tällöin ori ojentaa kaulansa pitkäksi ja ylähuuli nousee kuin hymyyn.
Varustaminenkin onnistuu oikein nätisti ja helposti, mutta aina toki kannattaa vyö tarkistaa ennen selkään nousua ja toki muutaman kierroksenkin jälkeen, koska joskus Pusu saattaa hieman pullistella vyötä laittaessa ja kenestäkään ei ole kiva huomata vyön olevan löysällä kesken maastoesteradalla suorittamista.
Taluttaessa Pusu käppäilee rauhaksiin ilman sen isompaa kiirettä mihinkään. Se seuraa kiltisti taluttajansa takaviistossa pitkällä narulla ja välillä toki saatetaan yrittää hakea vihreää matkaevääksi, mutta pienellä merkillä ori lähtee sievästi jatkamaan matkaansa ja jättää vaikka matkaeväät välistä.

Ratsuna Pusu on reipas, mutta kuitenkin enemmän ns. dieselmallia. Sillä ei koskaan ole kiire mihinkään, mutta etenee kuitenkin tilanteen ja ratsastajan niin vaatiessa. Sileällä se on miellyttävä ja kevyt ratsastaa. Apuja totellaan kyselemättä ja se tekee aina parhaansa, minkä vuoksi selkään uskaltaa laittaa kenet tahansa. Epäselvätkään avut eivät saa oria vetämään herneitä sieluunsa asti, vaan se todellakin yrittää ymmärtää mitä ratsastaja on vailla ja jos se ei ymmärrä, niin mitään ei tietenkään tapahdu.
Esteillä ja maastoesteillä Pusu on varma hyppääjä ja tällöin se myös herää vähän enemmän. Ei se vieläkään mikään pikajuna ole, mutta kuitenkin tarpeeksi nopea pärjätäkseen myös kisoissa. Aikaa vastaan ori ei välttämättä paras valinta ole, mutta jos haet puhdasta ja kaunista rataa, niin ota ihmeessä Pusu ratsuksesi. Ori on myös erittäin varma jaloistaan ja hyppää mitä tahansa mitä eteen laitetaan!
Maastoillessa Pusu on mukava ja rauhallinen tapaus, jonka kanssa voisi samoilla vaikka maailman tappiin. Vauhtimaastoihinkin orin kyllä saa, mutta ette te tule kärjessä olemaan. Rauhalliset maastot ovatkin enemmän orin mieleen ja se voi edetä askellajissa, kuin askellajissa pitkällä ohjalla ilman huolta huomisesta.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Puukkojunkkari
sh, musta, 159cm
ii. Lapuan Häjy 
sh, mustanruunikko, 165cm
iii. Yövartija
sh, ruunikko, 166cm
iie. Lapuan Gimma
sh, rautias, 162cm
ie. Boheemi
sh, vaaleanrautias, 149cm
iei. Herra Hippiäinen
sh, tummanpunarautias, 154cm
iee. Maailmantuska
sph, vaaleanrautias, 145cm
e. Joulukeiju
sh, punarautias, 155cm
ei. Joulunhenki
sh, punarautias, 163cm
eii. Joulun Taika
sh, liinakko, 158cm
eie. Henkevä
sh, ruunikko, 169cm
ee. Keijupöly
sh, rautias, 152cm
eei. Hiekkamyrsky
sh, tummanrautias, 157cm
eee. Lumoojatar
sph, vaaleanrautias, 148cm
suomenhevosori Jälkeläisvarsan Nimi (s. 00.00.2017), isä/emä Vanhempihepan Nimi, omistaa Jaska Jokunen
suomenhevosori Jälkeläisvarsan Nimi (s. 00.00.2017), isä/emä Vanhempihepan Nimi, omistaa Jaska Jokunen

Kilpailukalenteri
Päiväkirja

00.00.2022

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus.

Ulkoasu © Cery 2018 - Taustakuva © Subtlepattern