Hemgård

Actinium - virtuaalihevonen


© Benny De Ruiter (This is a sim-game horse!!)

  • Hollanninpuoliverinen, tamma
  • 165cm, mustanruunikko
  • Syntynyt 20.07.2020, 4v
  • Rekisterinumero VH21-012-0053

Kantakirjatilaisuus 00.00.2022

ei vielä tulosta

ERJ Laatuarvostelu 00.00.2022

ei vielä tulosta

Estevarsojen laatuarvostelu 00.00.2022

ei vielä tulosta

Ninni on käsitellessä aikamoinen hapannaama ja siksi se yleensäkin hoidetaan kengityspaikalla tai karsinassa kiinnitettynä. Harjatessa Ninni näyttää todella elämäänsä kyllästyneeltä ja siltä, ettei voisi vähempää kiinnostaa. Tamma antaa kyllä harjata itsensä, puhdistaa kaviot ja laittaa suojat oikein hyvin sekä pesukin sujuu lähes ongelmitta. Pestessä ja jalkoja kylmätessä Ninni nostelee aluksi jalkoja ja saattaa huitoa niillä, mutta pienellä tönäisyllä tajuaa neiti pitää koipensa maassa ja homma myös loppuu näin paljon nopeampaa.

Varustaessa näkee Ninnistä sen äkäisemmän puolen. Tamma luimistelee aina nähdessään satulan ja joskus saattaa myös yrittää purra satulaa, mutta koskaan se ei ole ketään purrut. Satulavyö tulee kiristää nätisti reikä kerrallaan, mutta ennen selkään nousua kannattaa aina tarkistaa vyö ja lisäksi myös pyytää jotain painamaan jalustinta toiselta puolelta selkään noustessa. Ninnillä on nimittäin paha tapa imaista itsensä ilmapalloksi, jolloin vyö jää yleensä liian löysäksi ja pahimmassa tapauksessa satula pyörähtää selkään nousussa.

Taluttaessa Ninni on hitaanpuoleinen ja on enemmän sellainen selän takana haahuilija, kuin reippaasti etenevä ”Jee, mennään töihin!” -tyyppinen. Onneksi tamma on kuitenkin pomminvarma monessa mielessä ja sen voi suhteellisen huoletta antaa kulkea siellä, missä hyvältä tuntuu.

Ratsuna Ninni on hitaasti lämpiävä ja vaatii työstämistä melkoisesti alkuun sekä sopivan pippurisen ratsastajan, joka uskaltaa hevosta käskeä ja myös antaa sen mennä reippaasti eteen, kunhan sen saa vain liikkumaan kunnolla aluksi. Istunnalla ja kädellä jarruttava ratsastaja ei ole tammalla oikeanlainen ratsastaja, koska Ninni on oikeasti todella tahmea alkuun ja luistaa varmasti töistään, jos sille siihen annetaan mahdollisuus.
Esteillä Ninni on tasaisen varma suorittaja, joka hyppää mitä eteen laitetaan ja hyvällä tekniikalla. Esteillä tamma myös syttyy aivan eri tavalla, kuin sileällä. Toki esteilläkin joutuu aluksi herättelemään alkulämmittelyissä sitä, kuten sileälläkin, mutta hyppäämisen makuun päästessä kimo on oikein mukava ja helppo ratsastaa.
Maastossa Ninni on täydellinen. Yksinkertaisesti, täydellinen! Sen kanssa voi lähteä niin yksin, kuin porukallakin ja etenemisvauhdilla ei ole sen suurempaa väliä. Yleensä, jos porukalla lähdetään maastoon, kimo on vetohevosena sen luotettavuuden vuoksi. Ninnin kanssa on kohdattu yhtä sun toista metsässä ja aina ollaan ehjänä ja rauhallisesti päästy takaisin.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Americium
kwpn, mustankimo, 170cm
ii. Californium kwpn, mustankimo, 168cm iii. Copernicium
iie. Candymaker
ie. Wartime Codex kwpn, punarautias, 169cm iei. Wartime Decoder
iee. Breakaway
e. Misshapen
kwpn, mustanruunikko, 160cm
ei. Bad Examiner kwpn, tummanruunikko, 166cm eii. Bad Taste
eie. Spirit Examiner
ee. Fortuneteller kwpn, ruunikko, 161cm eei. Lucky Charm
eee. Healing Hymn


ori Jälkeläisvarsan Nimi (s. 00.00.2017), isä/emä Vanhempihepan Nimi, omistaa Jaska Jokunen
ori Jälkeläisvarsan Nimi (s. 00.00.2017), isä/emä Vanhempihepan Nimi, omistaa Jaska Jokunen

Varusteet


Satula, suitset, päitset ja nahkainen ketjuriimunaru © OddPixel, jalustimet, jalustinremmit, kuolaimet, suojat, riimunaru, harjapakki ja hoitotarvikkeet © Varustekartano, loimet, ohjat ja satulavyö © Equestrian PRO.

KilpailukalenteriPäiväkirja

00.00.20 

Loren ipsum

Ulkoasu © Cery 2018 - Taustakuva © Subtlepattern