Hemgård

Deamonous Story - virtuaalihevonen

© BK-Horses (THIS IS A SIM-GAME HORSE!)

  • Suomalainen puoliverinen, tamma
  • 165cm, musta
  • Syntynyt 25.04.2021, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
  • Rekisterinumero VH22-031-0070

Kantakirjatilaisuus 00.00.2022

ei vielä tulosta

KRJ Laatuarvostelu 00.00.2022

ei vielä tulosta

Kouluvarsojen laatuarvostelu 00.00.2022

ei vielä tulosta

Dana on herkkä tamma, joka kuitenkin vaatii päättäväisen käsittelijän. Tamman kanssa ei parane arkailla ja se tarvitsee varsinkin uusissa tilanteissa tukea ja rohkaisua mukana olevalta ihmiseltä. Reaktiot eivät säikkyessä onneksi ole isoja, vaan Dana ennemminkin jähmettyy paikalleen puhisemaan ja tällöin ihmisen tulee olla rauhallinen ja päättäväinen, jotten jännittävistä asioista päästään ohi.

Hoitaessa Dana on pääosin kiltti ja helppo. Ainoa mistä se ei pidä, on korvien koskeminen tai pään kastelu. Tamma antaa harjata itsensä tosi hienosti ja kaviotkin saa puhdistettua helposti, kunhan ei turhia vitkuttele.
Varustaessa suitset yleensä puetaan irrottamalla kuolaimet, jonka jälkeen nostetaan niskahihna omalle paikalleen ja kiinnitetään kuolaimet takaisin omaan remmiinsä. Satulavyötä kiristäessä Dana saattaa hieman irvistellä, mikäli vyön kiskaisee nopeasti tiukalle.
Pesupaikalla neiti seisoo kiltisti paikallaan ja sen saa pestä kaikessa rauhassa. Vaikka pää on tamman inhokkialue koskemisen suhteen, sienellä pesu onnistuu yleensä pienellä lahjonnalla. Juoksevalla vedellä ei kannata päätä yrittää pestä, koska tällöin pään viskominen on taattua.

Ratsastaessa Dana on herkkä, eikä anna mitään ilmaiseksi. Välillä se myös saattaa nähdä pieniä, vihreitä miehiä kulmissa tai ovella, mutta "säikkyminen" loppuu, kun se laitetaan töihin. Käynti Danalla on reipas ja pehmeä, kuten ravi ja laukkakin. Tosin joidenkin mielestä Dana taas on liian vauhdikas.
Sen saa suhteellisen helposti ratsastettua rennoksi tuntumalle, kunhan ratsastajalla on kevyt ja vakaa käsi. Vaikka Dana ei mitään ilmaiseksi anna, on se loistava opetusmestari, joka ei ihan pienestä suutahda. Ainoa on se, ettei se siedä suusta vetämistä tai kovaa kättä. Näihin reaktiona on pään nakkelu ja selän "putoaminen", jolloin liikkeestä tulee vähemmän miellyttävä ja hankalampi istua.
Maastoon ei ole aralla ratsastajalla Danan kanssa asiaa, sillä siellä tumma on hieman säikky ja vaatii ratsastajan, joka ei ala hevosen kanssa jännittämään. Toisen, rauhallisen hevosen kanssa Dana on rauhallisempi saadessaan tukea/mallia toiselta.

Matkustajana Dana on yllättävää kyllä rauhallinen ja reipas. Se astelee mihin tahansa kuljetusvälineeseen reippaasti ja purkaessakin tulee todella rauhallisesti ulos. Matkustuksen aikana ei Danan osalta ihmeempiä ääniä kuulu, vaan tamma keskittyy lähinnä syömiseen, jos heinää on tarjolla.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Devilious Mind
fwb, m, 175cm
KRJ-III
ii. Mind Me to Love evm iii. Minding Lovers evm
iie. Loreley evm
ie. Devilious Marielle evm iei. Devilious Edward evm
iee. Mariotte evm
e.  Rundstroms Emilia
swb, 165cm
ei. Maximilian evm eii. Maxwell evm
eie. Flicka evm
ee. Rundstroms Ellie evm eei. Jaguar evm
eee. Elizabeth evm
Devilious Mind musta 175-senttinen suomalainen puoliverinen kilpaili uransa vaativissa koululuokissa. Ori keräsi urallaan useita sijoituksia sekä muutaman voitonkin, ennen kuin se siirtyi jalostuskäyttöön. Se on myös palkittu kouluhevosten laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla.

Mind me to love oli luonteeltaan todella vaativa ori. 162-senttinen hevonen ei ollut iso, mutta sen ego oli kuin se olisi shiren kokoinen. Tummanruunikon orin kanssa vaadittiinkin todella paljon aikaa ja kärsivällisyyttä jotta sen kanssa tuli toimeen, ja vain muutama henkilö pystyikin tehdä töitä orin kanssa. Kuitenkin kun sille löydettiin oikea ratsastaja ja sen koko potentiaali saatiin käyttöön, menestyi Melon hyvin kilparadoilla. Orilla kerettiin astuttamaan vain kaksi tammaa ennen kuin se mursi jalkansa niin pahasti että ori jouduttiin lopettamaan.

Minding Lovers moni ei uskonut että hevosesta tulisi ikinä mitään, sillä nuorena Moonina tunnettu hevonen ei näyttänyt oikein miltään liikkuessaan vaikka sen vanhemmista oli jäänyt muita hyviä kouluratsuja ennen sitä. Kuitenkin kisapaikoilla ruunikko 168-senttinen ori heräsi eloon ja valkoisten aitojen sisälle päästyään ei voinut monesti uskoa että kyseessä oli sama hevonen jonka oli nähnyt melkeimpä kompastuvan omiin jalkoihinsa kotioloissa. Ori teki menestyksekkään kisauran jonka jälkeen se siirtyi jalostuskäyttöön ennen lopullisia eläkepäiviään.

Loreley tämän tamman saapuessa isommille kisaradoille moni ei edes voinut ymmärtää miten oli mahdollista että se ruunikko ampaisi suoraan tähtiin. Lei:nä tunnettua tammaa ratsasti siinä vaiheessa vielä tuntematon ratsastaja, mutta hän oli todella päättäväinen ja motivoitunut joten jokainen rata mitä tamma suoritti oli edellistä parempi ja treenatumpi. Pian tamman omistajan puhelin soikin koko ajan, kaikkien halutessa tammasta varsan. Lei varsoikin viisi kaunista ja hyvä liikkeistä varsaa huippuoreista.

Devilious Marielle 177-senttinen tamma oli kovan onnen hevonen ja se ei kerennyt kisaamaan uransa aikana kovinkaan montaa ehjää kisakautta, sillä melkeinpä aina sen kuntoutuessa edellisestä vammasta tummanruunikko onnistui loukkaantumaan uudelleen tai sen ratsastaja oli poissa pelistä. Pidemmillä sairaslomilla tamma yleensä astutettiin jos varsan kantaminen vain oli mahdollista ja Ellenä tunnettu tamma varsoikin kuusi kaunista varsaa, joista kaikki ovat saaneet ripauksen emänsä kokoa.

Devilious Edward lähemmäs 180-senttinen ori oli iso, mutta silti lempeä kuin ruuna. Orin kunnollinen kisaura alkoi todella myöhään, sillä kukaan ei oikeastaan muistanut orin olemassa oloa vaikka sitä ratsastettiinkin aktiivisesti. Eddynä tunnetun tummanruunikon orin vaihtaessa kotia sitä alkoi näkymään enemmän kisakentillä ja hyvän menestyksensä ansiosta tästä tuntemattomasta orista tuli yksi puheenaihe ja kisauransa jälkeen se pääsi myös jalostuskäyttöön.

Mariotte 174-senttinen mustanruunikko tamma oli luonteeltaan todella rauhallinen ja tamman selkään uskalsi laittaa vaikka miten pienen ja kokemattoman ratsastajan. Tamman selässä onkin moni pieni ratsastajan alku ottanut ensikosketuksia ratsastukseen ja se on noussut kaikkien suosikiksi. Kisa-aitojen sisällä tamma oli kuitenkin kuin tulta ja tappuraa ja sen koko olemus ja liike muuttui ihan täysin. Marynä tunnettu tamma tekikin hienon kisauran joka valitettavasti päättyi loukkaantumiseen, jonka jälkeen se siirtyi jalostukseen.

Maximillian on Ruotsin puolella vaikuttanut ruunikko puoliverinen alkoi jo nuorena tekemään hyviä tuloksia kouluradoilla. 168-senttinen ori piti olla omistajansa tuleva kisaratsu vaativille radoille, mutta orin potentiaali ei riittänytkään vaativaa tasoa korkeammalle. Ori on käynyt muutaman kerran myös suomessa ja eräällä noista matkoistaan ori astui Suomessa kolme tammaa ja Ruotsin puolella orilla on viisi jälkeläistä.

Maxwell oli Ruotsin nuorten maajoukkuueen varahevonen. 169-senttinen hevonen kilpaili Intermediate II tasolla keräten sijoituksia ja muutaman voitonkin. Ori on päässyt alkuun jalostusurallaan ja sillä onkin jo kuusi jälkeläistä.

Flicka aloitti uransa siitostammana ja se kerkesi varsomaan neljästi ennen kuin tamma otettiin kahdeksan vuotiaana yllättäen kisaradalle lyhyen treenin jälkeen. Rautias tamma ei loistanut ensimmäisessä startissaan, mutta kisauransa edetessä tamman tulokset paranivat ja lopulta se yllätti monet epäilijöistään. 168-senttinen tamma kisasi lyhyen mutta hienon kisauran, ennen kuin se palasi takaisin siitoshevosen uralleen.

Rundstroms Ellie kilpaili rikkonaista kisauraa oikeastaan ilman mitään kunnollista syytä. Rautias tamma pärjäsi hyvin jokaisessa kisassaan mihin se ilmoitettiin, mutta kuitenkaan kukaan ei tuonut hevosta aktiivisesti kisaradoille. Rikkonaisen kisauransa sivussa 168-senttinen tamma on saanut kaksi varsaa joista vanhin on tulossa pian kisaradoille.

Jaguar ostettiin Keski-Euroopasta nuorelle kilparatsastajalle uudeksi kisahevoseksi. Orin uusi ratsastaja oli kuitenkin loukkaantunut juuri ennen kuin ori saapui Ruotsiin joten ensimmäisen vuotensa Ruotsissa ruunikko toimi jalostusorina saaden vain kuusi tammaa. Kuitenkin kunhan kisaura alkoi 170-senttinen hevonen alkoi keräämään tuloksia myös Ruotsissa ja monet tamman omistajat kiinnostuivat myös orista ja se saikin kolme uutta jälkeläistä ja orille oli sovittuna monta astutusta ennen kuin ori menehtyi yllättävään sairaskohtaukseen

Elizabeth loi täyden uran siitostammana. Nuorella hevosella olisi ollut potentiaalia kisaradoille, mutta se päätettiin astuttaa ja rautias tamma varsoi ensimmäisen kerran. 170-senttinen tamma oli hyvä emä varsoilleen ja monet ihastelivatkin miten hyvin tamma hoiti varsojaan.


fwbori Jälkeläisvarsan Nimi (s. 00.00.2017), isä/emä Vanhempihepan Nimi, omistaa Jaska Jokunen
fwbori Jälkeläisvarsan Nimi (s. 00.00.2017), isä/emä Vanhempihepan Nimi, omistaa Jaska Jokunen

Näyttelykalenteri

VSN - 21.01.2024 - Ez Ponies - Tuomarina Lissu T. - Ridden Reserve Champion

KilpailukalenteriPäiväkirja

25.04.2021 syntymäpäivä! - kirj. kasvattaja

Hyvin innostuneen, vaikkakin väsyneen näköinen Sanni tuli aamulla tallin käytävällä vastaan ja ennen kuin kerkesin kysyäkkään, toinen kertoi että Emilia oli aamyöllä varsonut komean varsan.
Nainen jatkoi kertomalla että varsominen oli mennyt hyvin ja Emilia oli onnistunut projektissa yksinään, vaikka Sanni ja José olivat olleet tarvittaessa valmiita auttamaan tammaa jos tilanne niin vaatisi. Varsa oli myös päässyt hyvin ylös ja pienellä avustuksella löytänyt myös maitobaarin.
Karsinassa odottikin todellakin uusin lisäys kasvattikaartiin ja nyt täytyisi vain toivoa että kaikki menisi varsan kanssa hyvin ja siitä tulisi iso ja vahva ratsu uudelle omistajalleen.

Ulkoasu © Cery 2018 - Taustakuva © Subtlepattern