Pyökkipolku

Infinikira LH

KRJ-III

iso hevosen kuva
hevosen kuva hevosen kuva hevosen kuva
© Flickr, OliverSeitz, Public Domain Mark 1.0
Virallinen nimi Infinikira LH "Kiira" Rotu Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli tamma Syntymäpäivä 16.04.2021
Väri, säkäkorkeus Ruunikko (Aa / Ee), 167cm Rekisterinumero VH21-031-0385
Koulutustaso Grand Prix Painotuslaji Yleispainotus
Kasvattaja Lukariksen Hevoskeskus Omistaja Veera R. (VRL-10735)
Katso ikääntyminen

Luonne

Oman arvonsa tuntevana ladyna Kiira ei pidä melua itsestään, muttei myöskään katsele ihan mitä tahansa. Se on kova pitämään kuria tallin tammaporukan kesken, ja erityisesti nuorempiaan ruunikko paimentaa kuin mikäkin virkaintoinen tapakasvattaja. Täysin tiukkapipoinen hupipoliisi puoliverinen ei sentään ole, vaikka joku raja siinä ilakoinnissakin!

Kiiran kanssa tulee helposti juttuun, muistaa vain silkkihansikkaat, soveliaan määrän kehuja sekä satunnaiset porkkanalahjukset. Mikäli yrität syöttää tammalle herkkuja päivittäin, huomaat nopeasti Kiiran olevan siitä omituinen, että sillä tulee oikeasti raja herkkujensa (porkkanat, kuivattu leipä, hevosnamit, mitä näitä nyt on) kanssa vastaan, ja joudut syöttämään herkut naapurikarsinoiden asukeille. Kaikenlainen kiire, nykivät liikkeet sekä turhan reippaasti päälle puettu loimi, samaten kuin liian ronskisti kiristetty satulavyö, saavat varmasti herneen jos toisenkin ruunikon sieraimiin. Lisäksi kovat harjat ovat kokonaan pannassa (ne silkkihansikkaat..) ja kylmä vesi on hyväksyttävää ainoastaan helteellä. Nämä kun muistaa, Kiiran kanssa ei oikeasti ole mitään ongelmaa – tämähän on hurjan seurallinen, ihmisen kanssa viihtyvä, täysin asiallisesti käyttäytyvä lady!

Talutettaessa tamma liikkuu ennemmin hitaasti kuin nopeasti. Mikäli se vain osaisi, se varmasti vilkuttaisi kaikille ohittamilleen elollisille kuin kuninkaallinen yleisötapahtumassa. Kiira ei kuitenkaan lähde omille teilleen, vaan kävelee tasan minne pyydetään, ei rynni porteista ja on helppo lastata (sekä kuljettaa).

(Puoli)piruetit ovat Kiiran ehdoton bravuuri, jotain, minkä tamma suorittaisi varmaan jo silkalla lihasmuistilla likimain virheettömästi. Sen sijaan niinkin yksinkertainen perusliike kuin peruutus tuotti aikoinaan, ja yhä edelleen, kohtuuttomasti hankaluuksia! Suora, tasatahtinen peruutus tuntui pieneltä ihmeeltä; aivan liian monta kertaa Kiira kiemurteli, kadottu muotonsa, kulki alitempoisena, kiirehti, tai teki vähän kaikkea sekaisin. Välillä peruutusongelmat nostavat uudelleen päätään.

Tamma on herkkä, tarkka ja täsmällinen, juuri sopivalla tavalla reaktiivinen sekä eteenpäinpyrkivä. Loputtoman yhteistyöhaluinen, nöyrä hevonen, jonka kanssa on ilo tehdä töitä. Kiira ei kammoksu mukavuusalueeltaan poistumista, vaan ottaa haasteet innolla vastaan jaksaen tehdä aina vielä yhden toiston. Hyvä tasapaino ja tahti, elastiset ja ilmavat liikkeet hyvällä yliastunnalla. Kiira antaa paljon anteeksi, paitsi kovan käden; kovakätinen ratsastaja saa ruunikon puolesta tehdä töitä aivan yksinään. Heikko tasapaino tai pohjeavut lukeutuvat ladyn mielessä epämukavuuksiin, jotka voidaan kestää, mikäli kohtelu muutoin on asiallista ja käsi kevyt.

Kilpaileminen, esiintyminen, on tämän ladyn elämän suola. Kiira selkeästi nauttii niin kisatunnelmasta kuin parrasvaloista; sen näkee ja tuntee aivan kaikesta, tamman ilmeestä, tavasta olla ja liikkua, kuinka jokin tuntuu satulaan asti vähän erilaiselta. Muutenkin ihastuttavan yritteliäs tamma kaivaa itsestään vielä vähän lisää yritystä ja energiaa yleisön edessä antaen aina melko kirjaimellisesti kaikkensa joka ikisessä suorituksessa, olivat päivän kunto sekä lopulliset prosentit mitä tahansa.
© Lissu T.

Suku

i. Wouternounz v. Lark
KTK-II, KV-II, KRJ-I
old, 167cm, rn
ii. VIR MVA Ch Oldfinion Whartonounz
KTK-II, VSN Wch, KRJ-I, YLA2
old, 170cm, rn
iii. VIR MVA Ch Walkenounz
VSN WCh, KTK-II, KRJ-I, YLA2
old, 170cm, m
iie. VIR MVA Ch Adrianne
KTK-II, KRJ-I, YLA2
old, 168cm, km
ie. VIR MVA Ch Oldfinion Rosabel
KTK-II, KRJ-III
old, 169cm, m
iei. VIR MVA Ch Boseirre
KTK-II, KRJ-I, YLA2, KVJ AB
old, 171cm, rt
iee. VIR MVA Ch Rebelle
VSN WCh, KTK-III, KRJ-I, YLA3, KVJ AB
old, 167cm, rn
e. Snow Queen Joy
KRJ-II
fwb, 166cm, prt
ei. Valiant Legendary Edition
fwb, 170cm, m
eii. Lucky Legend
KRJ-I
fwb, 172cm, m
eie. June Alive
hann, 160cm, prt
ee. Valiant Snowhawk
KTK-II, ERJ-II
fwb, 162cm, rt
eei. Camouflage
YLA1, ERJ-I
fwb, 167cm, rt
eee. Las Serce
ERJ-II
trak, 167cm, trn

Isälinja: Wouternounz v. Lark - Oldfinion Whartonounz - Walkenounz (3)
Emälinja: Snow Queen Joy - Valiant Snowhawk - Las Serce (3)

Jälkeläiset

11.08.2023 - tamma Pyökin Infinite - (i. Fallout v. Helmwald)

Kilpailukalenteri

Klikkaa auki

Päiväkirja

Klikkaa auki