Sukujen jatkuminen Mustasuolla

virtuaalitalli - virtual stable

Mustasuon yksi tärkeimpiä toimintamuotoja on kasvatus. Kasvatamme pääasiassa suomenhevosia ja shetlanninponeja, mutta joskus saattaa sekaan eksyä jokunen muun rotuinenkin. 
Jokaisen varsan vanhempiin tullaan panostamaan niiden koko elämän aikana, vaikka varsoja syntyy myös raaoistakin yhdistelmistä. Hevosillamme on tähtäimessä ainakin lajilaatikset, joten jo senkin takia ne tulevat saamaan kisat, jälkikasvun ja tekstit. Samaa toivomme myös kasvateiltamme.
Suvultaan kasvattimme tulevat olemaan tasapainoisia, jolloin emme käytä esimerkiksi lyhyt- ja pitkäsukuisia hevosia keskenään. Este- ja kouluhevosetkin pyrimme pitämään erillään, mutta yleispainotteisia käytetään molemmille.

Kasvatusliitteenä meillä toimii suomenhevosilla Mustasuon *** ja Mustan ***. Shetlanninponeilla kasvatusliitteenä toimii takaliite *** MUST.

Myyntiehdot

» Kasvatti tulee rekisteröidä VRL:n rekisteriin kasvattajaliitteellä ja kasvattajaksi merkitään MUST3346
» Hevosen tietoja EI saa muuttaa (rotu, skp, kasvattajaliite, kasvattaja yms)
» Nimiin on mahdollista vaikuttaa, mutta tästä tulee keskustella omistajien kanssa
»  Meillä on etuosto-oikeus kasvattiimme, joten tarjoa sitä ensin meille, jos olet myymässä kasvattia
» Kasvatille tulee tehdä muistosivut sen kuollessa ja osoite täytyy ilmoittaa meille, kuten myös hevosen muuttaessa osoitteesta toiseen
»  Sivut tulee ilmoittaa kahden (2) viikon sisään mailitse jommalle kummalle omistajista.

Kasvattilista


sh-o. Mustasuon Kinos 10.01.2016 i. Kuuralehdon Nietos e. Pohjansoihtu Om. Kuuralehto, Siuri (VRL-11290)
sh-t. Mustasuon Rinelia 10.02.2016 i. Tuuliharjan Rajavartija e. Koston Uniharha om. Kuuralehto, Siuri (VRL-11290)

Jokainen tarvii hevosen ystäväkseen!

Foorumi
Mustasuolla on myös hoitajatoimintaa! Jokaiselle hevosellemme tallissa otetaan hoitaja ja hevoslistauksesta näet helposti vapaana olevat hevoset. Kaikki hoitamiseen liittyvät tärkeät jutut, kuten hoitopäiväkirjat, hoitajien kaapit, hoitajahakemukset ynnä muut, löytyy foorumiltamme.

Hoitopäiväkirjoihin kirjoittaa jokaisen hevosen oma hoitaja kuinka päivä on sujunut, sekä mitä hoitohevosen kanssa on tehty. Myös tärkeät ilmoitukset hevosen hyvinvointiin liittyen (mm. haavat, kengät puutokset yms) voi kirjoittaa hoitopäiväkirjaan. Kommentoimme sitten tarinoita ja annamme jokaisesta tarinasta tietyn verran virtuaalieuroja. Nämä voi sitten käyttää virtuaalisiin varusteliikkeisiin.

Hoitajilla on myös mahdollisuus osallistua tunneille ynnä muihin tapahtumiin, joita ajan mittaan saadaan järjestettyä.
Jossei hoitaminen maistu sillä hetkellä, voi foorumilla myös roolipelata muiden tallilaisten kesken. Tällöin kannattaa heittää oma peliseuranhakuilmoitus foorumille sille kuuluvaan paikkaan ja näin ollen kuka tahansa voi sitten sinuun ottaa yhteyttä ja näin saada vaihtelua perus hoitotarinan kirjoittamiseen. Näistä ei kuitenkaan virtuaalieuroja saa.

Tunteja, valmennuksia & maastoreissuja

Kuten tämän kappaleen otsikoinnista voi päätellä, järjestämme myös tunti- ja valmennustoimintaa, sekä maastoreissuja. Nämä tullaan toteuttamaan vaihtelevin menetelmin ja vaihteleville porukoille. Jotkin saattavat olla auki pelkästään tallilaisille ja jotkin taas myös ulkopuolisillekin.

Tuntitoiminta tulee pääasiassa olemaan vain tallilaisillemme auki. Tunnille voi ilmoittautua foorumilla ja kannattaa lukea tunnin kuvaus hyvin läpi, jotta tietää onko tunti sinulle sopiva vai ei. Tunti maksaa jokaiselle ratsastajalle 20v?, joka vähennetään hoitajan omista rahoista. Joskus myös saatetaan järjestää ilmaisia tunteja.

Valmennukset taas ovat mitä todennäköisimmin auki kaikille. Näissäkin kannattaa lukea tehtävän anto tarkkaan, jotta osaa päättää onko valmennus sopivaa tasoa ratsatajalle ja hevoselle. Missään nimessä ei kannata valmennukseen osallistua, jos hevonen on osaamattomampi, kuin valmennuksen taso.

Maastoreissut on yleensä kaikille avoimia, jolloin kaikki pääsevät ihastelemaan Kuusamon mahtavia maastoja! Näissä totetusmenetelmä tulee mitä luultavimmin vaihtelemaan, joten edelleen: lue kutsu tarkkaan, jotta tiedät mitä maastossa tapahtuu.