Historia lyhyesti

Aramore on saanut virallisesti alkunsa 17.09.2016, mutta on pysynyt piilossa melko kauan. Aluksi en ollutkaan varma tahdonko siirtää friisiläiset pois Bellgrovesta, mutta 2017 kesällä tein päätöksen, että kyllä ne pois sieltä joutaa. Lisäksi päätin ottaa andalusianhevosia. 
Aramorea on rakennettu koko kesän ajan ja hevosia siirrelty melko hitaaseen tahtiin Bellgrovesta tänne. Näin heinäkuun viimeistä elettäessä on hyvä raapustella esittelyteksti ja yrittää saada loput hevosista sivuille, jonka jälkeen onkin aika lyödä talli kaikkien nähtäville. Saapa nähdä mihin tarinamme lähtee tästä kulkemaan!

Tallialue


Kuvan saa isommaksi klikkaamalla
Tallialueemme on melko suuri, jotta ollaan saatu tarjottua tammoille ja oreille rauhalliset olot, joissa ei välttämättä niin paljoa tarvitse stressata vastakkaista sukupuolta olevista. Toki ratsastusalueemme ovat kaikkien käytössä, mutta muuten tammat ja orit saavat melko hyvin olla omissa oloissaan.

Tallialueeltamme löytyy siis oritalli (vasen ylänurkka), sekä niiden tarhat ja tammatalli (oikea alanurkka) ja tammojen tarhat. Molemmilla talleilla on myös oma kävelytyskone. Oritallin koneeseen mahtuu 12 hevosta kerrallaan ja tammatallin koneessa pystyy 7 hevosta käyskentelemään. Tallien takaa lähtee reitit laitumille, joita löytyy molemmilta puolilta kolme kappaletta, jotta saadaan vaihdettua laitumia ja myös mahdollisesti erotettua riitapukarit.

Keskeltä tallialuetta löytyykin sitten ratsastusalueet. Maneesilla kokoa on 30x90 metriä, joten jokaiselle pitäisi olla hyvin tilaa. Pohjamateriaalina maneesissa on hiekka, jonka sekaan on laitettu kumirouheta antamaan lisää joustavuutta ja sitomaan pahimpia pölyjä. Ovet löytyvät maneesin molemmista päistä, jottei ratsukkojen tarvitse kiertää koko rakennusta päästäkseen sisälle.
Maneesin oikealla puolella on tuomaritorni, josta näkee myös molemmille kentille, jolloin tuomareilla on mukavat oltavat tuomaroida kisat vaikka vähän huonommissakin sääolosuhteissa.
Maneesin vasemmalla puolella oleva pieni rakennus onkin sitten varasto, josta löytyy puomit, estetolpat, kouluaidat ynnä muut tarvittavat välineet.
Kenttä 1 on kooltaan 25x75m ja kenttä 2 20x60m. Molemmissa on pohjamateriaalina sama hiekka kumirouheen kanssa, kuten maneesissakin. Kenttien välissä on myös varasto, josta löytyy estetarvikkeet, kouluaidat ynnä muut. Kentilläkin on kaksi sisäänkäyntiä.
Maastoon pääsee molempien tallien luota, tosin toiselta laidalta. Vasemmalle pääsee lähtemään metsäreiteille, mistä löytyy vaihtelevampia reittejä jokaiseen makuun. On mäkiä kiivettäväksi, laukkasuoria laukattavaksi ja pieniä polkuja samoiltavaksi.
Toki myös järvelle päin mennessä löytyy vaihtelevaa maastoa, mutta tätä kautta tosiaan pääsee sitten järvelle, jossa on erinomainen pohja niin ihmisille kuin hevosillekin ympäri järven. Järvelle kestää ratsastaa noin 20 minuuttia ja sinne pääsee kyllä ns. metsäreiteiltäkin.
Järven ympäri kulkee maastoreitti, jonka kiertämisessä kestää noin 1,5h. Lyhyimmillään maastoreitit kestävät n. 15 minuuttia, joka onkin sopiva aika alku- tai loppuverryttelyyn. Pisimmilläänhän noissa metsissä voi samoilla vaikka kuinka kauan!

Tallin aikataulu

7.00 Väkirehujen jako, sekä heinien ja vesien vienti tarhaan
7.30 Hevosten vienti ulos ja samalla loimitus niille, jotka tarvitsevat loimet
13.00 Päiväheinät tarhoihin ja vesien tarkistus, sekä mahdollinen täyttö
17.00 Iltapäiväheinät tarhoihin ja vesien tarkistus, sekä mahdollinen täyttö
20.00 Hevosten sisälle haku
20.45 Väkirehujen jako
21.15 Ilta-/yöheinien jako
22.00 Talli kiinni

Tallit

OritalliTallista löytyy karsinoita 25 kappaletta, jotka ovat kooltaan 3x3 metriä ja pohjamateriaalina puru. Tallin molemmista päistä löytyy ovet, joiden kautta hevosten kanssa kuljetaan. Tallista löytyy myös kaksi pesukarsinaa, joissa tapahtuu myös hevosten muu hoitaminen, kuten kengitys, raspaus ja hieronta. Tällöin ei kuitenkaan saa varata kuin yhden karsinan kerrallaan, jolloin toinen jää muiden käyttöön.

Karsinoista löytyy vesiautomaatit, sekä kääntyvä ruokakuppi, joka helpottaa suuren hevosjoukon ruokkimista, kun ruokkiminen tapahtuu käytävältä päin. Karsinoissa on liukuovet ja ovista löytyy loimitanko, sekä harjaämpäri. Ethän lainaa muiden hevosten harjoja! Satulan saa nostettua varustuksen ajaksi kiinteässä osassa seinää olevaan telineeseen, jolloin ei tarvitse juoksennella edes takaisin hakemassa varusteita. Samaan telineeseen voi ripustaa myös suitset.

Rehuvarastosta löytyykin sitten kaikki tarvittavat ruokintaan, kuten väkirehut ja heinät, mutta rehuvaraston ulko-oven puoleinen seinä on varattu kärryille. Rehuvaraston ulko-ovelta löytyy myös ketjut molemmin puolin hevosen kiinnittämistä varten, jolloin kärryt saa helposti laitettua perään.

1. Anacleto de Salamanca
2. Armando PIC
3. Lucio Donato
4. Quentin SIX
5. Belos van Khim
6. Faustino II ABG
7. Zorion D'Alvino
8. Koenraad v.d. Duren
9. Thiadrik v. Duren
10. Adzer v. Bell
11. Andruys D'Alvino
12. Bastiaan v. Bell
13. Cobus v. Bell
14. Liam v. Duren
15. Thiadmar v. Duren
16. Rocky v. Duren
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.

tammatalliTammatallista löytyy 20kpl karsinoita, joissa pohjamateriaalina on myös puru ja kooltaan karsinat ovat hieman isompia, kuin oritallissa, jotta tamma varsoineen mahtuu samaan karsinaan vieroitukseen asti. Kokoa karsinoilta löytyy siis 4,5x4,5 metriä. Tallista löytyy myös kaksi pesukarsinaa, kuten oritallistakin ja näissä tapahtuu myös hevosten muu hoitaminen, kuten kengitys, raspaus ja hieronta. Tällöin ei kuitenkaan saa varata kuin yhden karsinan kerrallaan, jolloin toinen jää muiden käyttöön.
Satulahuoneesta loogisesti löytyy kaikki tarvittavat (pl. Kärryt) varusteet hevosten liikutukseen ja siellä on myös jokaisen hevosen omat tavarat, kuten harjat ja suojat, niille nimetyillä paikoilla satulan, suitsien ja ajovarusteiden kanssa.

Rehuvarastosta löytyykin sitten kaikki tarvittavat ruokintaan, kuten väkirehut ja heinät, mutta rehuvaraston ulko-oven puoleinen seinä on varattu kärryille. Rehuvaraston ulko-ovelta löytyy myös ketjut molemmin puolin hevosen kiinnittämistä varten, jolloin kärryt saa helposti laitettua perään.


1. Celia Renata
2. Soriana PIC
3. Amaira van Khim
4. Tryntje v.d. Duren
5. Valeria of Picar
6. Wanta v.d. Duren
7. Tish Morticia
8. Utopium v. Duren
9. Vadonja v. Duren
10.
11.Dolce v. Duren
12. Querina v.d. Duren
13.
14.
15.
16.
18.
19.
20.